Турция порази над 170 цели в района на Африн

Турските въоръжени сили са поразили над 170 цели в рамките на операцията „Маслинова клонка“ в района на сирийския град Африн. Това съобщи днес турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от в. „Миллиет“.

[ad id=“263680″]

До момента няма загинали наши военни. Унищожени бяха над 170 цели, посочи Йълдъръм.
Турската телевизия НТВ информира, че в 16 часа местно време ще започне заседание на министерския съвет на Турция, посветено на операцията в района на Африн, предава БТА.

Агенция ТАСС цитира турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи за един загинал служител в енергийна компания в турския окръг Хатай при обстрел от Сирия.

[ad id=“218001″]

„Колко години ни нападат от Северна Сирия. Ето и днес отново имаме загинал при падане на снаряд в енергийна компания в Хатай“, каза днес Ердоган.

Става въпрос за служител в енергийната компания Тедаш.

„Разбира се, в тази борба (срещу терористите) ние ще имаме загуби, ще имаме герои. Такива нападения обаче няма да останат без отговор, а тези, които стоят зад тях, ще платят висока цена“, изтъкна Ердоган, цитиран от турската телевизия А Хабер.

[ad id=“218548″]

По думите му Турция няма проблеми с кюрдите, но има проблеми по отношение на създаването на терористичен коридор край границите на страната.

„Това не е кюрдски, а терористичен коридор и нашата задача се състои в това да го унищожим“, добави президентът.

 


image0 (9K)