Турски журналисти хвърлиха бомба: „Дясната ръка“ на Гюлен се укрива в България

Един от най-важните хора на сочения за организатор на опита за преврат в Турция Фетхуллах Гюлен – Адил Йоксюз, вероятно се укрива в България, разкриха одрински журналисти
Един от най-важните хора на сочения за организатор на опита за преврат в Турция Фетхуллах Гюлен – Адил Йоксюз, вероятно се укрива в България, разкриха одрински журналисти, цитирани от 24rodopi.com. Те се позовават на източници от жандармерията. ???????Беглецът разполага с особено важна информация за подготовката на неуспешния метеж в нощта на 15 срещу 16 юли. Знаел в детайли как ще протече въздушната операция, защото бил посочен от Фетхуллах Гюлен за „командир на въздушните сили“.

Заемащият ръководна длъжност в организацията ФЕТО Адил Йоксюз се укривал в селска къща край селцето Чешмекьой, вилает Къркларели, на около 10 км от българо-турската граница.
Човекът на Гюлен бил арестуван на 17 юли, но после бил освободен, след което напуснал Анкара. Обявен бил повторно за издирване. Наричан е „дясната ръка на Гюлен“. Бил приютен от фермери, които били финансирани от FETO, и чиято задача била да изведат важния активист на организацията извън граница. Днес турската полиция разпространи снимки от леговището на Адил Йоксюз. Предполага се, че той е успял да избяга в България или Гърция.

Припомняме, че Гюлен е сочен за мозъка на неуспешния военен преврат в Турция. Той живее в САЩ, а Южната ни съседка иска екстрадирането му, за да бъде той съден.

http://BNews.bg


image0 (9K)