Турски „Даф“ с полуремарке навлезе в насрещното и удари радневец с „Ивеко“

Турски „Даф“ с полуремарке навлезе в насрещното и удари радневец с „Ивеко“. Товарът на „Даф“-а се е разпилял по пътното платно

На 30.09.2018 г., около 09.45 ч., по път III-554, км. 44 + 300, на околовръстен път на гр. Гълъбово се е движил т.а. „Даф“ с прикачено към него полуремарке, управляван от 47-годишен турски гражданин, който на десен завой, при движение със скорост несъобразена с пътните условия, е изгубил контрол над автомобила, навлязъл е частично в лентата за насрещно движение и със задната лява част на ремаркето е блъснал насрещно движещият се т. а. „Ивеко“ с прикачено полуремарке, управляван от 40-годишен мъж от гр. Раднево.

[ad id=“225664″]

Настъпило е ПТП със значителни материални щети, като част от товара на турския автомобил се разпилява по платното за движение. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,09 промила на турския водач и нулев резултат за другия водач. В РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343, ал. 1 от НК.


image0 (9K)