Турският президент Ердоган се закани на САЩ

Курсът на турската лира леко се покачи спрямо щатския долар, след като през последните дни отбеляза рекордно ниски стойности. Това стана, след като Централната банка на нашата съседка обяви серия от мерки, които да гарантират стабилността на турската икономика.

[ad id=“225664″]

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че икономиката на страната не е застрашена и отправи нови остри критики срещу Съединените щати.

Ще започнем да произвеждаме всички продукти, които в момента внасяме от чужбина, плащайки с чужда валута. Ние ще започнем да изнасяме. Ще бойкотираме американските електронни продукти. Те имат Айфони, но от другата страна е „Самсунг”, заяви Ердоган.

[ad id=“263680″]

Кризата избухна, след като Вашингтон наложи санкции на двама турски министри и увеличи митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция. САЩ настояват турските власти да освободят американски проповедник. Той прекара две години в турски затвор по обвинение във „връзки с терористи“. В Анкара определят като терористи всички, които не са съгласни с тяхното управление.


image0 (9K)