Турският президент Ердоган се готви за избори чрез „пресиране“ на избиратели

Видеозапис, на който турският президент Реджеп Ердоган настоява за „пресиране“ на избирателите на прокюрдската Демократична партия на народите, се появи в турските „социални мрежи“. На 24 юни в Турция ще се проведат избори за президент и парламент.

[ad id=“225664″]

Записът е бил направен на среща на 9 юни с кметовете от управляващата Партия на справедливостта и развитието. Срещата е била закрита за обществеността. Твърди се, че видеозаписът е бил споделен във „Фейсбук“ от кмета на община в Истанбул. По-късно видеото е изтрито, но много потребители вече са го „свалили“ и сега се разпространява отново онлайн.

[ad id=“263680″]

Във видеото се чува, че Ердоган, казва: „Нашата партийна организация трябва да свърши много различна работа по отношение на ДПН. Не мога да говоря за тези неща навън. Говоря за тях с вас. Защо? Защото ако ДПН падне под изборния праг, това ще значи, че ние сме на много по-добри позиции„.

[ad id=“236993″]

След това препоръчва на кметовете „да окажат натиск“ върху избирателите във всеки район.

Вие знаете кой кой е. Ако нашите представители по места не знаят кой кой е, тогава трябва да подадат оставка. Ще вземете избирателните списъци на всяка избирателна секция и ще положите специални усилия„, заповядва Ердоган.


image0 (9K)