Турският президент Ердоган брутално заплаши САЩ

Турският президент Реджеп Ердоган отправи брутални заплахи към САЩ. Той направи това в реч пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието, на която е лидер. Това предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от „Фокус“.

[ad id=“263680″]

Много е очевидно: онези, които ни заплашват с категоричен отговор, ако бъдат нападнати, никога през живота си не са получавали османски шамар. Ако си мислят, че могат да си правят всичко с Турция, много скоро ще видят, че това не е така… Турция не е палаткова държава. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това трябва да се знае много добре. Ако сме заедно в НАТО, каквито са клаузите в Алианса, както Турция се съобразява с тях, така и САЩ трябва да го правят. Искам това да се знае много добре. Като президент на Турция аз съм равен и контактувам с НАТО, а не със САЩ. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ… Каква граница имаш ти (подразбира се – администрацията на САЩ) със Сирия, каква е връзката ти там?„, каза Ердоган.

[ad id=“225664″]

Ако става въпрос за пари – даваш пари. Първите пристигнали сведения са за 550 милиона долара (подразбира се – за сирийските кюрди). По заобиколен начин се говори, че те ще нараснат на 3 милиарда долара. Каква борба досега осъществи срещу ИДИЛ?! Колко джихадисти унищожи или къде ги препрати?! Ние много добре знаем в района – кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да използва ИДИЛ. Вече дойде краят на театъра ИДИЛ в Сирия„, заяви турският президент.


image0 (9K)