Турист си строши черепа, докато си прави селфи

34-годишен мъж си строши черепа, докато си прави селфи на най-големия водопад от Каньона на водопадите край Смолян.

[ad id=“225664″]

Туристът Недко Делчев от Димитровград решил да си направи селфи на най-големия – „Орфей“ от общо 46 водопада в каньона. Туристи, които минавали покрай него го предупредили да внимава ,че скалите хлъзгат.

Застанал на скала с височина около 3 метра и докато се снимал полетял надолу към водите на река Еленска. От удара си потроши черепа,и беше с много тежка хипотермия, казват очевидци.

Четирима спасители измъкнали пострадалият турист. „Два часа бяха необходими на спасителите да го извадят, да бъде пренесен на ръка на носилка до линейката, защото до място се стига само пеша“, казаха от Спешна помощ“ в Смолян.

Мъжът първоначално бил в кома, но с действията на медиците бил върнат в съзнание.

[ad id=“226585″]

Изследванията показали, че няма хематом в главата. След като е стабилизиран за около два часа в Смолян късно вечерта е транспортиран в Пловдив за последващо лечение.

Туристите трябва да разберат , че това е планина и не се ходи с градски обувки и телефони за селфи в ръка, предупреждават планински спасители. Преди 10-ина дни и друг турист паднал и си строши черепа. Изключително красивата местност е обозначена с много предупредителни табели, но не се спазвали.

Източник: 24 chasa.bg


image0 (9K)