Туризмът в България ще популяризира и българските вина и храни сред чужденците

Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите ще работят заедно за популяризиране на българските продукти

Страната ни има всички предпоставки да се превърне в една от най-предпочитаните дестинации за винен туризъм. Историята ни го доказва. През последните години българското вино върна славата си на качествена и предпочитана напитка. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на 40-ия Световен конгрес по лозарство и винарство днес в София.

Министър Ангелкова посочи, че домакинството на такъв световен форум е голямо признание за България като авторитет в лозаро-винарството, чиито маркови продукти са все по-конкурентни на световните пазари.

По време на събитието стана ясно още, че Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите ще работят заедно за популяризиране на българските продукти. Целта е родното производство да се стимулира, а от друга страна по този начин чуждестранните туристи ще опознаят по-добре България.

По думите на министър Ангелкова, основните усилия са насочени към за развитието на винения туризъм. Чуждестранните туристи, които посещават страната ни, имат желанието да опитват от местните продукти – гурме и винен туризъм. Освен това виненият туризъм, заедно с голф и СПА туризмът, привлича най-високия клас туристи.
Министърът на транспорта заяви също, че ще работи и за туристическите атракции и за повишаване на качеството на туристическата услуга като цяло. За целта се създава туристически инспекторат, който ще осъществява контролната дейност съгласно Закона за туризма, за да са сигурни, че услугите, които се предлагат в бранша отговарят на изискванията.
Страната ни има потенциал да развива целогодишен – зимен и летен туризъм, предоставящ различни типове услуги.

[ad id=“222944″]


image0 (9K)