Тук съм роден, родителите ми са тук, обичам града.

1. Ще се представите ли за читателите на zarata.info? –

Димитър Антонов Калдамуков, 35 г., женен с три деца. Адвокат, специализирам с областта на корпоративното право, енергетика  и финансовите пазари.  Завършил съм ГПЧЕ „Ромен Ролан“, английски език, СУ „Св. Климент Охридски“, право и George Washington Law School, corporate law. Хоби – игри с децата, планини, книги, плуване

 2. Кое в ДА България ви спечели? Защо решихте да влезете в предизборната борба?

Спечели ме искреното желание за промяна и реформиране на ключовите сектори- правосъдие, здравеопазване, образование. Видно е, че страната се управлява зле, че се изпускат шансове да постигнем поне средноевропейски стандарт на живот. Не можем да толерираме повече немарливостта, некадърността и неможенето на основните 3-4 големи партии. Нямаме и право.

Влизам в предизборната борба, защото единственото чрез прякото участие на всички нас, които искаме да живеем  нормално, можем да победим клептокрацията на БСП, ГЕРБ, ДПС и Патриоти.

3. Какви са вашите лични приоритети, с които бихте могли да бъдете полезни на хората, които гласуват за вас?

Достъпна среда за всички хора – и най-вече инвалиди, майки с колички. Нашето общество е забравило цели пластове от съграждани, което е недопустимо и, апропо, говори много за цивилизоваността на българите.

Реформа за правосъдната система. В голямата си част българските съдии и прокурори са достойни хора, които искат да работят, но на чисто системно ниво не им се позволява. Начинът на работа на правосъдната ни система трябва да се промени.

 4. Как се промениха детските ви мечти, запазихте ли нещо от тях?

Спомням си две. Едната беше да стана пилот. Не се получи. Сега изпитвам огромно уважение към тази професия. Другата беше да правя нещо, свързано с постигането на справедливост. Древногръцката, а после и римска максима, че „Правото е изкуство за доброто и справедливото“ ме води в днешната ми работа като адвокат. В някакъв смисъл сегашната ми професия носи част от детската ми мечта да работя за постигане на справедливостта .

 5. Защо сте в листата за регион Стара Заготраора? Каква е връзката ви с града?

Тук съм роден, родителите ми са тук, обичам града.

 6.Защо избирателите да ви подкрепят на 26ти?

Не искам избирателите да подкрепят мен, а себе си. Считам че единствено Да България може да подобри общия ни живот. Затова и аз съм част от листата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


image0 (9K)