Туитър ще спират акаунта на Тръмп

Туитър обяви, че ще премахне акаунта на новия американски президент Доналд Тръмп в следващите 48 часа заради „пропаганда на омраза и расизъм“.

Според официално съобщение на компанията, цитирано от Нова телевизия и „24 часа“, това ще се случи в рамките на 48 часа, считано от събота. Причината – „расистката и разделяща реторика на Тръмп“.
„Ние няма да толерираме наши активни потребители, чиито послания се основават единствено на омразата, расизма и нетолерантността. Доналд Тръмп може и да е избран за Белия дом, но най-малкото, което може да направим, е да му се противопоставим в името на американския народ и с това да му кажем: „Не, господин Тръмп, ние не сме с вас!“.  Така обоснова решението на компанията говорителят на Tуитър Пол Хорнър пред американски журналисти.
„Ние нямаме друг избор, освен да изтрием акаунта му“, коментира още Хорнър.
Разбира се, новоизбраният президент на САЩ не закъсня с отговора и нарече намеренията на ръководството на микроблога смехотворни, но в същото време и предупреди „Внимавайте!“.
Тръмп заяви, че вече се е обърнал към адвокатите си по този въпрос и се закани: „Всеки, който се опитва да ме накара да замълча, не го чака нищо добро!“


image0 (9K)