Трябва ли яко да измрем, за да затворим дискотеките и стадионите?

Цялата българска общественост „скочи“ на генерал Мутафчийски за думите му в едно интервю, че много хора яко ще измрат от вируса.

Е, месеци по-късно прогнозата му се сбъдва с пълна сила. Вирусът е по-силен от всякога, разпространява се с все по-голяма сила, а малцина спазват мерките.

Смъртността също скочи! Активните случаи рязко скочиха! Новите случаи почти всеки ден чупят рекорди!

Дали пак ни дават за пример в Европа? Може да сме пример как можеш да загубиш спечелен мач? Футболните ни отбори отдавна са си спечелили прозвището евроидиоти. НОЩ е на път да си спечели прозвището епидемиологичните евроидиоти!

Защо стадионите и дискотеките са отворени? Толкова ли е важно да угодим точно на феновете и на съдържателите на нощни клубове? Те ли са движещата сила на икономиката?

Здравето на децата ни по-важно ли е от финансовото състояние на гореспоменатите? Случаите на заразени в дискотеките абитуриенти вече са ежедневие.

Не говорим за тотален локдаун и карантиниране на градовете. Призоваваме за проява на минимален разум и адекватни мерки.
Автор: Георги Кирилов,© Plovdiv24.bg

Браво на колегите – ясно, кратко и точно поставен въпрос! Нормално е да дойде от Пловдив – едно от гнездата на коронавирус в момента, със задъхващи се болници и недостиг на медицински персонал.


image0 (9K)