Тръмп час след като грозно се закани на Русия: Да спрем надпреварата във въоръжаването!

„Отношенията ни с Москва никога не са били толкова зле. Дори през Студената война“, посочва американският президент в „Туитър“. „Да спрем надпреварата във въоръжаването”, допълва Тръмп.

[ad id=“225664″]

Час, след като заплаши Русия с ракети, американският президент Доналд Тръмп предложи на Москва да се спре надпреварата във въоръжаването, съобщи бТВ.

Тръмп обвини за обтегнатите отношения с Кремъл демократите и хората на предшественика си Барак Обама. Президентът на САЩ отправи всичките тези послания – и за ракетите, и за мира, в социалната мрежа „Туитър“.

Час след публикацията в „Туитър”, в която той се обръща директно към Русия, заявявайки, че ще изпрати в Сирия „хубави, нови и умни” ракети, милиардерът даде заден и поиска да се спре надпреварата във въоръжаването. Отново в „Туитър”.

[ad id=“263680″]

„Отношенията ни с Русия никога не са били толкова зле. Дори през Студената война”, посочва американският президент в новата си публикация.

„Няма причина за това. Русия има нужда да й помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването!”, призова този път американският държавен глава.

[ad id=“236993″]

Доналд Тръмп не спря дотук – в следващ туит той посочи, че „много от лошите чувства между Русия и нас са причинени от фалшивото и корумпирано” разследване за руската намеса на последните президентски избори.

„То се води от демократи или от хора, които са работили за Обама”, допълни Тръмп. Той отправи ракетните заплахи заради предполагаема химическа атака в предградие на Дамаск.

Малко след това от официално изявление на Пентагона стана ясно, че там не се водят разговори за бъдещи военни операции в Сирия.

Междувременно от Световната здравна организация съобщиха, че около 500 души в Сирия са получили медицинска помощ, след като са проявили симптоми, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали.

[ad id=“236999″]

Съобщава се още, че има над 70 загинали, като смъртта на 43 от тях е „свързана със симптоми, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали”.

 


image0 (9K)