„Тръмп, ти си задник“ под съпровода на „Pigs“ – Пинк Флойд

Роджър Уотърс, басист на легендарната група Pink Floyd, критикува кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп по време на концерт в столицата на Мексико.

При изпълнение на класиката „Pigs (Three Different Ones)“ на концерт, събрал повече от 200 хил. души, бяха показани изображения на Тръмп с картечница в ръка и Тръмп, показващ нацистки поздрав. В края на песента на екраните на сцената се появи надпис на испански, който гласи: „Тръмп, ти си задник“. Над публиката също беше пуснато летящо прасе, върху което бяха изписани думи в протест срещу мексиканския президент Енрике Пеня Нието.

Наскоро Тръмп посети Мексико, което среща широко неодобрение. Кандидатът на републиканците неколкократно заяви, че има намерение да издигне ограда на границата на САЩ с Мексико, което да спира влизането на „изнасилвачи“ и „наркотрафиканти“ в страната.

Музикантът от Pink Floyd неведнъж е изразявал обществена позиция по време на концерти. При посещението си в София през август 2013 г. на сцената беше изписано „Оставка“, което беше реверанс към протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

offnews.bg


image0 (9K)