Тръмп си тръгна бесен от среща с демократите, била „загуба на време“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна вчерашната среща в Белия дом с лидерите на демократите в Конгреса по въпроса за неговото искане за финансиране на строежа на стена по границата с Мексико, след което написа в Туитър, че разговорите с тях са „пълна загуба на време“, предава Ройтерс, цитирана от български медии.

Това бе поредната среща на президента с Чък Шумър и Нанси Пелоси – лидери на демократите съответно в Сената и в Камарата на представителите. Тя бе свикана на 19-ия ден от затварянето на редица федерални агенции поради липса на финансиране. Тръмп обвързва отварянето на федералните служби с искането си Конгресът да му отпусне над 5 млрд. долара за строежа на стената.

След като срещата се провали, Шумър каза, че Тръмп запитал Нанси Пелоси ще се съгласи ли да бъдат отпуснати пари за стената. Когато тя отвърнала „Не“, президентът станал и казал: „Тогава няма за какво да разговаряме“, след което просто излязъл от стаята.

Шумър нарече това пореден „пристъп на ярост“, характерен за Тръмп, защото просто не станало на неговото.

По-рано днес президентът каза, че може сам да разреши въпроса и да построи стената, като обяви извънредно положение в страната, ако Конгресът не му отпусне исканите пари за целта.


image0 (9K)