Тръмп се закани да изпрати нелегални имигранти в градовете, управлявани от демократите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че обмисля сериозно да изпраща нелегални имигранти от центровете за задържане в градовете, управлявани от демократите, които не сътрудничат на федералните имиграционни власти, съобщи Асошиейтед прес. Според президента на САЩ, градове, управлявани от демократите, като Сан Франциско или Чикаго, отказват да спрат нелегалните мигранти и ограничават сътрудничеството си с федералните имиграционни агенти, съобщава АФП.

„Тъй като демократите не желаят да бъдат променени нашите много опасни имиграционни закони, ние обмисляме сериозно да изпращаме нелегални имигранти само в градовете убежища“, написа Доналд Тръмп в Туитър.

„Радикалната левица винаги изглежда, че води политика на отворени граници и отворени обятия, така че това трябва да я ощастливи!“, добави президентът. 

В „градовете убежища“, като Ню Йорк или Сан Франциско, местните власти не сътрудничат на имиграционните и митнически служби, отказват информация или ресурси, които биха помогнали на властите да депортират живеещите нелегално в САЩ, съобщава БТА.


image0 (9K)