Тръмп: Путин – убиец? А ние да не сме невинни?

Президентът Доналд Тръмп постави знак  за равенство между употребата на сила във външната политика на САЩ и Русия в интервю за „Фокс нюз“, част от което телевизията излъчи вчера.

Тръмп каза на водещия Бил О’Райли, че уважава руския президент, когото лидерите на най-развитите държави изолираха от групата си Г-7, откакто Русия анексира Крим.

„Но той е убиец…“, отговори О’Райли.

„Има много убийци. Вие мислите, че нашата страна е толкова невинна?„, отговори Тръмп.

Очаква се „Фокс“ да излъчи пълното интервю днес.

Конгресменът-демократ от Калифорния Адам Шиф, който е член на Комисията по разузнаване на Камарата на представителите каза пред Си Ен Ен, че твърдението на Тръмп е невярно. „Това е втория път, когато Тръмп защитава Путин срещу обвинението, че е убиец, като казва, че всъщност САЩ не са по-добри или различни“, каза Шиф. „Това е необяснимо странно, тъй като не е истина. Не вижда ли той вредата, която причинява с коментари като този и подаръка, който прави на руската пропаганда?“

В интервюто Тръмп добави, че уважението му към някого „не означава, че ще се разбирам с него“. „Той е лидер на страната си и аз казвам, че е по-добре да се разбираме с Русия, отколкото да не се разбираме и ако Русия ни помага в борбата срещу Ислямска държава, … това е добре. Ще се разбирам ли с тях? Нямам представа“, каза Тръмп.


image0 (9K)