Тръмп не изключва военна намеса на САЩ във Венецуела

Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще останат в Ирак и не изключи военна намеса във Венецуела в интервю по американския телевизионен канал CBS, съобщава „Фокус“.

В отговор на въпроса дали ще запази военното си присъствие в Ирак, защото там САЩ имат голяма и много скъпа база, от която могат да наблюдават обстановката в района и много бързо да се намесят ако е необходимо.

Американският президент подчерта, че американският флот в района и военната авиация могат бързо да дислоцират войски, където е необходимо. Също така обаче той заяви, че ще изтегли американските военни от Афганистан и ще остави много малък контингент, защото САЩ присъстват и се бият в азиатската страна вече 19 години и той е видял и е разговарял с много ветерани-инвалиди от тази война и разбира проблемите, които тя създава.

Той предупреди, че САЩ ще следят поведението на Иран и няма да допуснат Ислямската република да се сдобие с ядрено оръжие.

Говорейки за кризата във Венецуела, Тръмп не изключи военна та намеса там, като заяви, че е отказал да се срещне е Николас Мадуро.

Според Тръмп режимът на Мадуро е довел една от най-богатите страни в региона до икономически и социален колапс и той няма какво да си каже с него.


image0 (9K)