Тръмп и Мей се договориха за търговско споразумение след Брекзит

Съединените щати и Обединеното кралство се разбраха да сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит, заяви днес британската министър-председателка Тереза Мей, цитирана от „Франс прес“, съобщава glasove.com.

[ad id=“225664″]

„Днес се споразумяхме, че когато Обединеното кралство напусне Европейския съюз, ще опитаме да сключим амбициозно споразумение за свободна търговия със САЩ“, заяви Терезаа Мей пред журналисти след срещата си с американския президент Доналд Тръмп в резиденцията Чекърс.

Американският президент обеща да подкрепи правителството на Великобритания каквато и политика да предприеме за Брекзит. „Направете така, че да можете да търгувате с нас“, призова той.

Само ден по-рано, в интервю за „Сън“, държавният глава на САЩ обяви, че стратегията на Тереза Мей за Брекзит ще развали перспективата за такова споразумение.На пресконференцията той нарече интервюто „фалшива новина“, защото в него не били включени положителните коментари за Мей.

[ad id=“263680″]

Хиляди хора се събраха за пореден ден в центъра на Лондон, за да протестират срещу посещението на президента на САЩ Доналд Тръмп, който е на работна визита в страната.

Недоволни от политиката на Тръмп издигнаха тази сутрин близо до сградата на парламента шестметров надуваем балон с формата на „бебе Тръмп“.

„Извратената, мошеническа система ме заля с всичко, с което можа… Казах ви че, ще полетя и ето – тук съм!“, написаха в „Туитър“ организаторите на протеста от името на своето „бебе Тръмп“. Десетки поддръжници и журналисти проследиха как „детегледачи“ в сигнални жилетки, наглеждаха и се суетяха около балона, докато той се надуваше.

На сайта за набиране на средства за инициативата протестиращите посочиха, че са направили балона, за да покажат, че Тръмп е „голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички“. „Освен това той е расистки демагог, а оттам и опасност за жените, имигрантите и малцинствата, смъртна заплаха за мира по света и за самото бъдеще на живота на Земята“, казаха те.

[ad id=“236999″]

След срещата с Тереза Мей Мей американският президент ще проведе разговор с кралица Елизабет Втора край Лондон. По-късно днес се очаква той да посети за кратко посолството на страната си, пред което се готвят да се съберат хиляди протестиращи.


image0 (9K)