Тръмп заявил на Лавров, че не го притеснява намесата на Москва в изборите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил пред двама руски представители на среща през 2017 г., че не е бил притеснен от намесата на Москва в изборите в САЩ, което е и било причината част от срещата му тях да е останала в тайна, съобщава Voice of America, като се позвовава на американската преса.

Стенограмата от срещата между външния министър на Русия Сергей Лавров и посланика на Москва в САЩ Сергей Кисляк с Тръмп е била на разположение само на ограничен брой държавни служители в опит да бъдат запазени коментарите му от широката публика.

Белият дом засега не е дал коментар по темата.

По-рано информация, че Тръмп е провел телефонен разговор с президента на Украйна Владимир Зеленски и се е опитал да го накара да му помогне в следващите президентски избори като разследва политическия опонент на Тръмп Джо Байдън и семейството му станаха причина да бъде задействана процедурата по импийчмънт на президента.

Член на разузнавателните служби, който попълни оплакване срещу Тръмп заяви, че бележки от други разговори на президента също са били засекретени, което не е нормална практика, понеже те са били с политическо значение, а не от значение за националната сигурност.

През 2017 г. срещата с Лавров и Кисляк на Тръмп беше тема на спорове, след като излезе информация, че той е споделил с тях класифицирана информация за планирани действия на групировката „Ислямска държава“.

Но според информацията на американският вестник The Washington Post, той е заявил пред Лавров и Кисляк и, че не се притеснява от вмешателството на Русия в изборите в САЩ, понеже Вашингтон прави същото в други държави. Агенция „Фокус“


image0 (9K)