Тръмп е здрав като бик, макар да яде калорична храна и да не спортува

71-годишният Доналд Тръмп е показал отлични резултати на 3-часовите медицински тестове от лекаря на Белия дом Рони Джаксън.

Президентът е поискал когнитивен тест, тоест проверка на познавателната способност, за да разсее спекулациите за душевното си здраве. Извършените изследвания биха открили симптоми на Болестта на Алцхаймер или други заболявания, отбеляза Джаксън.

[ad id=“263680″]

Все пак медикът има препоръки: диета с по-малко мазнини и фитнес. Президентът трябва да свали килограми, е заключил той. Известно е, че Тръмп обича да похапва висококалорична храна, включително пържено пиле, хамбургери и пържоли. Той няма навика да спортува.

Проведените в петък медицински изследвания са първите, откакто Тръмп встъпи в длъжност. Резултатите от тях бяха оповестени снощи.

Общо взето, цялостното състояние на президента е отлично, каза лекарят. Сърдечната му дейност е нормална, а доброто му здраве се дължи на въздържанието от алкохол и тютюн през целия му живот, смята д-р Джаксън.

[ad id=“263680″]

Лекарят похвали „изключително добрите гени“ на президента и неговата голяма енергичност и издръжливост. Той подчерта, че Тръмп спи по 4-5 часа на денонощие.


image0 (9K)