Тръмп готов да се срещне с Путин в Москва 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е приел да посети Москва, съобщава „Ройтерс“, като се позовава на изявление на Белия дом.

[ad id=“225664″]

„Ройтерс“ посочва, че визитата на американския президент ще се състои веднага, щом бъде получена официалната покана от руска страна.

По-рано руският президент Владимир Путин обяви, че е готов да посрещне американския си колега Доналд Тръмп на среща в Москва, предадоха ТАСС и „Ройтерс“.

На пресконференция Путин каза, че руските власти са отправили формално предложението.

Администрацията във Вашингтон реагира бързо, като обяви, че президентът е отворен за посещение в Москва, щом получи формалната покана. „Президентът Тръмп очаква с нетърпение президента Путин във Вашингтон“ през 2019 г., каза още в изявление прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

[ad id=“263680″]

Почти две седмици след срещата на двамата лидери в Хелзинки – първата двустранна, откакто Тръмп е в Белия дом – Путин каза, че за да пристигне във Вашингтон, са нужни „съответните условия за работа“.

Думите на руския президент идват и дни след като администрацията на Тръмп съобщи, че няма да може да приеме Путин в Белия дом преди 2019 г., като се позова на хода на разследването за руска намеса в изборите от 2016 г.

[ad id=“236993″]

Първоначално се планираше визитата на руския президент във Вашингтон да се състои до края на тази година.


image0 (9K)