Тръмп благодари на Путин, че изгони дипломати на САЩ! Спестил му пари

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира изненадващо на решение на руските власти, които преди две седмици накараха американците да намалят броя на дипломатическите си представители в Русия. Тогава от Москва обявиха, че това е ответна мярка на новите санкции, които Конгресът на САЩ наложи на Руската федерация.

„Искам да благодаря на Путин, защото се опитваме да намалим нашия фонд „Заплати“. Що се отнася до мен, много съм благодарен, че той отпрати голям брой хора, защото сега ще плащаме по-малко. Няма реални основания за връщането им в Русия. Високо оценявам факта, че ще спестим много пари“. Това заяви Тръмп пред журналисти в голф клуба си в Ню Джърси, където е на почивка.

[ad id=“225664″]

Очевидна е иронията на Тръмп към Путин, защото от заплатите на 755 души американската хазна няма да забогатее, коментират анализатори.

Руското министерство на външните работи обяви, че до 1 септември американците трябва да съкратят дипломатическия си персонал до 455 души, колкото са и руските дипломати в САЩ. Много от уволнените вероятно ще са сътрудници с руско гражданство, смятат наблюдатели.

Руският вестник „Ведомости“ пише, че като ответна мярка Вашингтон може да закрие едно от четирите генерални консулства на Русия на територията на САЩ.


image0 (9K)