Тръмп агитира по руска телевизия да бъде избран за президент на САЩ

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп използва руска телевизия за предизборната си кампания. Той отправи критики към американската политика в Ирак в интервю, излъчено по финансираната от Русия телевизия RT. Тръмп беше гост в предаването на Лари Кинг.

Информационните агенции отбелязват, че е необичайно за американски кандидат-президент да критикува управлението на собствената си страна пред чуждестранна аудитория.

„Първо, това е война, в която не трябваше да влизаме. Второ, това е война, от която излязохме по неправилния начин“, каза Тръмп. Той нападна първо външната политика на Вашингтон по времето на бившия президент на САЩ Джордж Буш – Младши. След това отправи критики към действията на сегашния си опонент Хилари Клинтън, която е бивш Държавен секретар на САЩ.

Противниците на Тръмп го обвиняват, че се ползва с подкрепата на управляващите в Москва. Милиардерът отрича това. Той обаче редовно хвали руския президент Владимир Путин. Даже го определи за „по-силен лидер“ от Барак Обама – президентът на САЩ.


image0 (9K)