Тролей №36 не можа да спусне рампата, за да се качи инвалидна количка

В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА получихме снимка от спирка „Верея“ на градския транспорт в Стара Загора, където наш читател е станал свидетел на следната ситуация:

Жена в инвалидна количка и нейният придружител се опитали да се качат на тролей №36, за да отидат до Дома за хора с физически увреждания, който се намира на около 500 м след последната спирка до ПЗ „Загорка“. Какво обаче е било разочарованието им, след като шофьорът на тролея казал, че няма ключ, за да спусне рампата за качване и слизане на трудно подвижни хора и на колички. Контрольорката се опитала, но не успяла.
Това се случва около 15,20 ч. на 24 юли. Хората останали на спирката да чакат следващия тролей и да се надяват, че заветният ключ или дръжка няма да липсва и в другото превозно средство.

Нашият читател сподели още, че искал да помогне, но количката била много тежка. И дори да я бяхме качили, не се знае дали щеше да има кой да я свали на последната спирка, коментира той.

Припомняме, че новите автобуси и тролеи „Шкода“ Соларис, които замениха старите в община Стара Загора, са оборудвани със специални за подобни случаи платформи, улесняващи качването, слизането и съответно придвижването на хора с двигателни проблеми, както и на майки с детски колички.


image0 (9K)