Три ученички от Търговската гимназия получиха наградата „Румен Камбуров“

Навръх професионалния празник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора за седма поредна година връчиха наградата „Румен Камбуров“.

Отличието се присъжда на ученици за постижения през годината в областта на географията и икономиката. Наградата е учредена през 2013 г. след внезапната кончина на любимия на поколения ученици учител по география и икономика Румен Камбуров. Идеята е на неговите ученици Георги Георгиев и Димитър Желев, които вече са преподаватели в Софийския университет. Техни съмишленици стават общинският съветник Диян Димитров, член на Съвета на директорите в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и журналистът Желязко Динев.

Наградният фонд от 600 лв. бе поделен между три девойки – Вяра Ценкова Цонева – 12 а клас, за спечелени призови места от участия в олимпиади и Национални състезания по счетоводство, Радина Николова Петрова – 12 б клас, за обществената й работа като председател на Младежкия общински съвет Стара Загора и за организиране и провеждане на благотворителни инициативи и Йоана Светославова Стефанова – 11 в клас, за спечелена Първа специална награда на Холдинг „Стара планина“ на проведения ХV Национален конкурс „Млад икономист“ 2019 г. под наслов „Гласът на младите за силна икономика“.

Празникът премина с множество презентации, спортни състезания, викторина по счетоводство, ролеви игри и изложение на учебно – тренировъчните фирми. Всички се насладиха на музикалните изпълнения на Вокалната и Рок групата при Търговска гимназия, както и на танците на Мажоретния състав и на Клуба по народни танци. Учениците от Театрално ателие представиха спектакъл по мотиви от разказ на Чудомир.

Директорката Снежана Танева връчи грамоти на изявили се ученици.


image0 (9K)