Три трупа за 20 минути при катастрофи в Пловдив

Трима загинаха при две жестоки катастрофи в Пловдив в четвъртък, които станаха само за 20 минути.

В 6, 02 ч. на кръстовището между бул. „България“ и ул. „Огражден“ 22-годишен моторист от пазарджишкото село Синитово помел на пешеходна пътека пловдивчанка на 57 г., която е отивала на работа. Ударът е бил толкова силен, че мощният „Кавазаки“ отхвръкнал на около 40 метра. Водачът му и жената са издъхнали на място.

Мотористът не е имал необходимата правоспособност да управлява такава категория машина. Най-вероятно е бил и под влияние на алкохол. Назначена е кръвна проба, чакат се резултатите“, заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.
Според разследващите мотористът е карал с висока скорост и е минал на червен светофар. Заради мелето участъкът между колелото на панаира и моста на Адата бе затворен за движение за часове.

[ad id=“237001″]

В 6, 20 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за нова тежка катастрофа в Пловдив на кръгово кръстовище в кв. „Тракия“. Там 71-годишен шофьор на рено отнел предимството на автобус 66 от градския транспорт. Последвал страничен удар, при който е пострадал водачът на лекия автомобил. Починал в линейката на път за болницата.

„Бях в средата на кръговото, когато колата връхлетя. Караше с несъобразена скорост“, твърди шофьорът на автобуса. Той и няколкото пътници са се отървали само с уплаха.

„Над 700 са жертвите у нас за м.г.“, коментира вътрешният министър Валентин Радев, който инспектира разширяването на шосето Пловдив-Асеновград. Той добави, че на същия път през 2016 г. са загинали четирима, а десетки са били ранени. По думите му строителството на нови и модерни пътни артерии е една от мерките на правителството за превенция на катастрофите.

[ad id=“226585″]

„Съгласно европейската директива в тази сфера до 2020 г. техният брой трябва да се намали наполовина от досегашния“, добави министърът. Той бе категоричен, че органите на реда ще бъдат безкомпромисни срещу нарушителите.

Източник: 24 часа


image0 (9K)