Три ТИР-а не можаха да разделят пътя на „Хаинбоаз“. Мелето спря движението за часове

На 12 юли,  около 14.40 ч., по пътя в Прохода на Републиката, в посока юг, се е движил влекач „Рено“ с прикачено към него полуремарке, управляван от В.Д на 64 г. от гр.Хасково.

На около 4 км. преди с. Пчелиново, общ.Гурково, поради движение с несъобразена с пътя и пътните условия скорост, на десен завой, същият губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за настрещно движение, с лявата си част удря движещият се в посока север влекач „Мерцедес“ с прикачено към него полуремарке, управляван от 51 годишен водач от гр. Русе, застига и удря отзад движещият се пред него влекач „Волво“ с прикачено към него полуремарке, управляван от 48 годишен гражданин на Р. Турция и се обръща на пътното платно.

В резултат на пътно-транспортно произшествие са настъпили материални щети по автомобилите, а В.Д е получил комоцио. Същият е откаран във ФСМП-Казанлък, без опастност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство което е отчело 0,00 промила алкохол на всички водачи. Образувано е досъдебно производство


image0 (9K)