Три теории за любовта на котките към хората

Ние протестираме, когато котките ни използват за възглавница. И в края на краищата  се оказваме под натиска на любовта им. Британски учени са решили да разберат  кога котките са щастливи и са създали  три теории.

[ad id=“225664″]

Теория първа:  Телесната температура

Телесната температура на котките е няколко градуса по-висока, отколкото на хората и те просто се нуждаят от повече топлина. Ето защо  домашните любимци  избират топли места, особено за спане. Ние сме по- надеждни от въздушната възглавница.  През главата и крайниците ние губим голяма част от топлината, а котките предпочитат  безцеремонно да получат право на тях.
По отношение felinoterapii или -просто- kotolecheniya, всичко е обяснимо. Обикновено, когато  чувстваме болка имаме по-високи температура на тялото поради възпалителни процеси. Котките го чувстват и  седят там.

Теория втора:  Миризмата на собствениците

Човешката миризма привлича котките . Особено домакини, които щедро използват всички видове балсами, шампоани и лосиони. Косата  запазва миризмата. така че  често може да чуете, че котките обичат да я облизват. Вкусно е!
Но учените предупреждават, че такъв навик влияе на кожата и здравето на косата. Има опасни вещества, които биха могли да влязат в слюнката на котката.

[ad id=“236999″]

Теория трета:  Емоционален аспект

Друга причина, според учените,  е жаждата за комфорт и спокойствие. Така  котката се чувства по-близо до любимия си господар.
Ако изведнъж къщата е посетена от гости, които котката не харесва,  то по- добре не ги събирайте.  Тези странни нови хора ще искат да   успокоят котката.
Тази теория може да хвърли светлина върху навиците на котки, които спят  при хората. Единственото нещо, което е малко вероятно да бъде в състояние да направят учените е да се направи тест с котки, ако е допусната грешка в изчисленията им.

ПРЕВОД: ЗАРАТА
Източник:  © AdMe. ru


image0 (9K)