Три са основните версии са чудовищното убийство в Русе

Службите проверяват дали бившият модел е станала жертва на изнасилвач, който освен, че се гаврил с нея, я е и ограбил

[ad id=“225664″]

Продължава разследването на зверското убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова в Русе. Три са основните версии, по които прокуратурата и полицията работят.

Криминалисти проверяват дали бившият модел е станала жертва на изнасилвач, който, освен, че се гаврил с нея, я е и ограбил. Друга версия, по която работят криминалистите е, че Маринова е била нападната от човек, засегнат от работата й като журналист. Не е изключено и убийството да е извършено по мотиви, свързани с личния й живот.

Тялото на журналистката беше открито в събота малко след 14,00 ч. Сигналът за зловещата находка подал гражданин, който се разхождал по крайбрежната алея на река Дунав. При извършения оглед са били намерени петна от кръв, безжични слушалки и черен ластик за коса. В близост до тях имало и спортна розова обувка. На 5-6 метра от нея, в обрасла с растителност зона, бе открито и безжизненото тяло на Виктория Маринова.

От жертвата липсвали мобилният й телефон, ключовете за автомобила й, очилата и документите й за самоличност, предаде Канал 3. Дрехите на Виктория пък били разсъблечени. Малко по-късно била открита колата на жената, която тя оставила, за да направи редовния си крос на алеята.

[ad id=“263680″]

Полицаите установили маршрута на журналистката от сутринта до часа, в който е получен сигналът за смъртта й. Назначена е експертиза, която да установи последните контакти на Виктория по телефона и чрез компютъра й.

По първоначални данни смъртта на журналистката е настъпила от удари по главата и удушаване. Открита е ДНК от извършителя. Назначена е и проверка в близкото заведение за психично болни.


image0 (9K)