Три метрова ограда с бодлива тел вдигат около…

снимка - нова тв

Външна ограда от стомана и бетон ще отдели бежанския център в Харманли, където през ден стават побоища, от останалата част на града. Агенцията за бежанците е обявила поръчка за изграждането й, съобщава Nbox. Заграждението ще бъде високо 2.93 метра и дълго 285 метра. Оградата ще бъде от стоманени пана, монтирани на стоманени тръби. По наклонените части на тръбите ще се монтират три реда бодлива тел, изтеглени по цялата дължина.
Стойността на оградата е 45 000 лева с включен ДДС. Тя трябва да е готова до средата на месец декември.
Директорът на центъра Димитър Захариев не пожела да каже нито кога ще е готова оградата, нито ще реши ли проблемите с бежанците в Харманли.
В Харманли живеят 10 000 души, а капацитетът на лагера е 5000 души. В момента бежанците там са 3500, като вече е обявена обществена поръчка за още фургони.
Последният конфликт в лагера отпреди два дни, когато намесата на полицията прекрати мелето, завършило с трима леко ранени и петима задържани чужденци. Боят е бил между чужденци, настанени в центъра.
В началото на октомври над 300 харманлийци протестираха в центъра на града с искане бежанският център да бъде затворен и изнесен на границата

BNews.bg


image0 (9K)