Три кораба на НАТО ще акостират в Бургас

Групата под командването на капитан втори ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, ще пристигне в Бургас на 9 февруари, след като е отпътувала от Констанца миналата седмица

[ad id=“263680″]

Трите кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море, ще акостират на пристанището в Бургас. Това съобщи БНТ, като се позова на информация от Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО.

Групата под командването на капитан втори ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, ще пристигне в Бургас на 9 февруари, след като е отпътувала от Констанца миналата седмица.

[ad id=“218001″]

Групата е в състав от флагмански кораб, кораб на турските Военноморски сили и кораб на румънските Военно морски сили. Корабите ще проведат рутинно посещение на пристанището в Бургас, като част от засиленото присъствие на НАТО в Черноморския регион в подкрепа на националния суверенитет чрез колективна отбрана.

Планираните дейности за посещението включват официални срещи с местните цивилни и военноморски власти и планиране на допълнителни съвместни учения на море за засилване на оперативната съвместимост с българския флот.

[ad id=“218548″]

Деца ще посетят корабите от групата на НАТО. Те ще бъдат придружени от британския посланик в България за обиколка на кораба на 10 февруари. Преди посещението си в Бургас групата е патрулирала както в Черно море, така и в Средиземно море, провеждайки учения и операции в целия регион.


image0 (9K)