Трима българи на финалите на боксовия турнир “Странджа” 2019

Трима българи се класираха за финалния ден на юбилейното 70-о издание на международния боксов турнир “Странджа” в столичната зала “София”. Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова ще спори за първото място в категория до 57 кг срещу Лакрамиоара Перижок от Румъния а Даниел Асенов ще излезе на ринга в дуел за триумф при 52-килограмовите срещу Худойназар Файзов от Узбекистан . При най-тежките пък Петър Белберов ще се бори за четвърти пореден успех на турнира срещу изгряващата звезда на американския бокс – 19-годишният Ричард Торес-младши, след като също спечели полуфиналния си двубой.

Всички финални битки ще се проведат в една сесия от 14:00 часа на 19 февруари в зала “София”, като билетите са 10 лева, но учениците влизат безплатно, а приходите от пропуските отиват за награден фонд за най-добре представилите се български боксьори.

Полуфиналните битки на “Странджа” на живо изгледаха министърът на младежта и спорта Красен Кралев в компанията на Красимир Инински, а сред другите ВИП гости бяха бивши носители на едноименната купа – Ивайло Маринов (1983), Петър Лесов (1984), Иван Киряков (1966), Георги Долапчиев (1981) и Армандо Мартинес (Куба, 1982).


image0 (9K)