Тримата депутати от „Воля“ не са решили дали ще се откажат от имунитетите си

„Сменили са члена, по който сме си дали имунитета предния път. Сега искат да си го дадем по друг член отново“, уточни Веселин Марешки.

„Не сме решили още дали да се откажем от имунитетите си. Може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които искат да ни бъде свален имунитета.“ Това каза пред журналисти лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат свалени имунитетите на него, Кръстина Таскова и Пламен Христов, предаде „Фокус“.

„Принципно бях готов да си дам имунитета. Първичната реакция на Кръстина Таскова е, че ние всъщност не се чувстваме виновни и искаме да видим кои са тези, които имат интерес имунитетът ни да бъде свален“, заяви той. „Разбираме, че са разпитани 90 свидетели, от които 85 са казали, че никой по никакъв начин не ги е изнудил. Принудили са по някакъв начин 2-3 да кажат обратното“, посочи Веселин Марешки.

„Сменили са члена, по който сме си дали имунитета предния път. Сега искат да си го дадем по друг член отново“, уточни той.

„Тогава казахме, че за да не ни разиграват такива циркове казахме, че си сваляме имунитетите по всички членове от целия НК“, обяви лидерът на „Воля“.

„Няма нищо ново, просто сменят члена. Първия път са се объркали. Цяла година разследват за някакво изнудване и не намират нищо. Сега са решили, че е изнудване за нещо друго“, посочи още той.


image0 (9K)