Трети граничен полицай с обвинение за незаконно превеждане на мигранти

Досега той е заемал длъжността началник на смяна на ГКПП на аерогарата.

Специализираната прокуратура повдигна обвинение за участие в организирана престъпна група за незаконно превеждане на чужди граждани през държавната граница на България на трети граничен полицай от Аерогара София.

Досега той е заемал длъжността началник на смяна на ГКПП на аерогарата. С това обвинените по досъдебното производство стават петима.

На 26 май 2017 г. по същите обвинения бяха привлечени като обвиняеми двама гранични полицаи от летището и двама граждани на Бангладеш. Те бяха задържани на 25 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура. Двамата полицаи бяха обвинени и в подкуп. Специализираният наказателен съд наложи на четиримата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която на 1 юни 2017 г. бе потвърдена от втората съдебна инстанция.

Днес, 2 юни 2017 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение и на обвинения като пети участник в организираната престъпна група. Задържането под стража може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

[ad id=“222974″]


image0 (9K)