Треньорът на БК Берое Любо Минчев: Спряхме да играем през втората част

Берое загуби с 80:87 от тима на Рилски спортист втората среща от 1/4 финалната фаза на турнира за Купата на България. За щастие на феновете на старозагорци първият неуспех за сезона не се оказа фатален и благодарение на победата си с 11 точки от първата среща „зелените“ се класираха за следващата фаза. Въпреки че водеха с 16 точки на полувремето играчите на Любомир Минчев допуснаха пълен срив в играта си след почивката. Именно върху това акцентира специалистът след края на продължението, в което Берое все пак успя да събере сили и да избегне пълния провал:

„Второто полувреме спряхме да играем. Предупреждавах за това, но се случи. Те отбелязаха няколко тройки. Допуснахме много грешки, а същевременно и не вкарвахме. Лека полека отборът на Рилски спортист започна да вижда, че може да обърне развоя на сблъсъка. В първите 5 минути на 3-та част инкасирахме цели 10 точки. След това напрежението беше в нас. Накрая на редовното време бях дал указание да се прави фаул, за да не ни вкарат тройка, но американските състезатели нямат такива навици и със сирената инкасирахме тройка, която ни прати в продължения. Слаба втора част от двубоя. За пореден път обаче се отпускаме, след като сме повели в резултата. За съжаление това не е само в този двубой. Умората определено не беше фактор за този развой на събитията. Скъсената ротация обаче е. Тихомир Желев игра болен, но с неговата непълноценност изгубихме така нужната ширина, коментира Любомир Минчев.

Разочарован от развоя на срещата бе и Станислав Ваклинов: „На полувремето си говорихме, че при аванс от 16 точки трябва да излезем и просто да ги довършим. Тази идея не само, че не се получи, а стигнахме до ситуация, при която те отбелязаха няколко поредни тройки. За жалост накрая вместо нарушение допуснахме със сирената да ни отбележат тройка, която прати двубоя в продължения. Важното е, че всичко свърши добре. Гледаме напред, но е нужно да анализираме внимателно случващото се днес.


image0 (9K)