Треньорът на БК Берое Любо Минчев: Ние сме си виновни, че не подходихме сериозно

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев посочи слабата защита като основна причина за загубата със 110:111 от гостуващия Ямбол в среща от 16-ия кръг на НБЛ.

„Предвид представянето на двата отбора до момента определено може да се каже, че загубата е шокираща. Първо поздравявам тима на Ямбол. Играха много добре, с много висок процент стрелба. Това обаче смятам, че се дължи на нашата слаба защита. Цели 59 точки в първата част и още 52 през втората. Това говори достатъчно. Нормално е да загубим. Нашата статистика също е добра по показател стрелба, но малко не ни стигна. Донякъде е разбираемо, тъй като днешната среща е 4-та за период от 7 дни. Това обаче не е извинение. Ние сме си виновни, че не подходихме сериозно. Оставихме ги да се разиграят и да натрупат самочувствие още в първата четвърт, а след това просто не успяхме да влезем в двубоя. При толкова много мачове, липса на тренировки и ротация очаквах да се издъним някъде. За съжаление това стана в НБЛ“, каза Минчев пред клубния сайт на Берое.

Разочарован след мача беше и Николай Стоянов, който имаше възможност за последната стрелба в двубоя, но не успя.
„Съжалявам за развоя на събитията. Надявах се, че от тази тежка серия ще излезем само с победи. Не успяхме и сме си виновни единствено и само ние, защото в защита бяхме наистина далеч от доброто ниво. Трябваше да стиснем зъби и да изиграем 40 минути здраво в защита. Не е фатално и се надявам, че ще успеем да се вдигнем, да си направим нужните изводи и да не допускаме подобни развои за в бъдеще“, заяви баскетболистът.


image0 (9K)