Треньорът на БК Берое Любомир Минчев: Трябва да стиснем зъби и да си върнем това, което изгубихме в Стара Загора

Мнения след втория мач от полуфиналния плейоф между баскетболните Берое и Балкан в Стара Загора, завършил 85:81 за домакините. Серията до момента е 1:1 и предстоят два мача в Ботевград.

Любомир Минчев, старши треньор на Берое:

Един отбор първо трябва да има дисциплина. Започнахме ужасно третата четвърт – само с грешки и лоши нападения. Същото стана и във втората част на първия мач. Получихме близо 11 точки от бърза атака само за няколко минути. Ние ги върнахме и им дадохме самочувствие, а не трябваше да го правим. Иначе съм доволен, че победихме. Стана здрава битка между двата отбора. Имахме късмет накрая при равен резултат Конър да вкара тази стрелба. После те имаха няколко отворени шута, които не успяха да вкарат. Нищо не става без дисциплина. В Ботевград знам, че ще е трудно. Няма да ни бъде лесно, както и на тях не беше тук в тези два мача. Трябва да стиснем зъби и да си върнем това, което изгубихме тук. След такъв слаб мач като първия, трябва да имаме характер и най-малкото да успеем да върнем серията тук.

Александър Янев, играч на Берое:

Мисля, че ни липсва дисциплина. На два пъти повеждахме с голяма разлика и позволявахме на Балкан да се върне в мача, а накрая да се кръстим да имаме някакъв късмет да го вземем. Точно накрая нямахме право да изиграем мача по този начин. Грешките, които правим, когато водим, трябва да ги изчистим за следващите два мача. Това, че сме ги били три пъти в първенството, нищо не означава. В плейофите е съвсем различно. В първия мач те играха много по-добре от нас. Надиграха ни във всички фази. Най-хубавото е, че след такъв мач се вдигнахме и успяхме да спечелим. В Ботевград се играе много трудно. Надяваме се, че можем да вземем един мач, а защо не и два. Нищо не се знае.

Небойша Видич старши треньор на Балкан:

Когато правиш нещо в живота си, трябва да се опитваш да поставяш стандарти. Може понякога да си под тях, но трябва да се връщаш на същото ниво и дори да правиш крачка нагоре. Това е нещо, което аз видях и което хората виждат в нашия отбор. Да, ние имаме потенциал и всеки говори за качествата ни, но този отбор може да показва тези качества, докато аз съм треньор, когато ние се придържаме към своя план за игра и оставаме концентрирани. Когато не го правим, стават нещата, които видяхте през първото полувреме. Моето мнение е, че ние загубихме мача. Това е моята гледна точка спрямо подготовката, която направихме. Берое обаче е отбор със страхотни стрелци. Ние не сме играли срещу някакъв втородивизионен тим. Те имат много добър отбор. Мисля, че днес им позволихме да ни победят, защото не бяхме концентрирани. Ние загубихме нашата игра. След това се опитахме да не бъдем егоистични в сравнение с първото полувреме, защото всички искаха да вкарват и си мислеха, че можем да ги бием с 20 точки, какво в първия мач. Това беше проблем. През второто полувреме се опитаха да не бъдат егоисти, да си подават и да имат повече смелост при взимането на решенията. Може би, ако Венци беше вкарал тази тройка, можеше да идем в продължение. Ние обаче започнахме мача лошо и по време на целия мач се опитвахме да намерим нашия ритъм. Бяхме прекалено изнервени. Казах го и на моите момчета, но това вече е зад гърба ни. Ще опитаме да го оставим тук, защото късата памет в спорта понякога е много важна. Трябва обаче да си взимаш и бележки за грешките и лошите неща, които си направил.

Брандън Браун, играч на Балкан:

Берое е добър отбор. Три пъти ни победи през този сезон. Пропаднахме в дупка още от самото начало, след това успяхме да играем добре. Страхотен мач за Берое, те бяха по-добри тази вечер. Оттук нататък трябва да се концентрираме върху това, което трябва да поправим и да си свършим работата вкъщи.


image0 (9K)