Треньорът на БК Берое Любомир Минчев: Искам да видя желание и ентусиазъм в първата контрола

Тази вечер в 18:30ч. Берое излиза в първата си контролна среща за подготвителния период срещу тима на Спартак(Плевен). Поради ремонт на спортна зала „Стара Загора“ двубоят ще се играе в зала „Младост“ в Димитровград, където „зелените“ провеждат своята подготовка. В резултат на извънредната епидемиологична обстановка в страна и съпътстващите я мерки срещу разпространението на коронавируса двубоят ще се състои без публика.

„Подготовката протича в облекчен режим. Това, което бях планирал като тренировки и натоварвания не можем да го изпълним, тъй като нашата зала не е готова и пътуваме всеки ден до Димитровград. В резултат на това редуцирахме част от заниманията“, заяви преди поредното занимание на отбора старши треньорът на Берое Любо Минчев.

Проверката срещу Спартка(Плевен) ще бъде първият двубой от месеци насам за баскетболистите на двамата отбора. Коронавируса прекрати шампионата на НБЛ в началото на месец март и с това баскетболът у нас на практика приключи. Точно месец остава обаче до старта на новия шампионат. По ирония на съдбата в първия кръг един срещу друг ще се изправят именно отборите на Берое и Спартак(Плевен). До тогава обаче има цели 30 дни, в които старозагорци трябва да преминат през същинската част от подготвителния период.

„Резултатът днес не е от значение. В този първи приятелски двубой искам да видя желание и ентусиазъм в играчите. В последните месеци те не са имали възможност да участват в никакви срещи. Практиката показва, че в първите контроли две неща са много – желанието и грешките. Целта пред нас е да изчистваме неточностите и да напаснем всички играчи“, коментира в навечерието на проверката специалистът.

Добрата новина от първия етап на подготовката до момента е, че тя протича нормално, без здравословни проблеми. Силното желание на всички в Берое е, че играчите ще се опазят от контузии в този начален период.


image0 (9K)