Пет стъпки за създаване на красива и плътна тревна площ

10 % отстъпка за хубава зелена морава напролет!

Ако искате да се радвате на пищна тревна площ в двора напролет, започнете създаването й СЕГА!
Есента осигурява необходимата комбинация от слънце и вода за бързо покълване на семената, а по-хладните температури пречат на метлицата и някои от останалите плевели да растат и да възпрепятстват развитието на тревните семена.

agro_kari071016

Талон за отстъпка
Талон за отстъпка

Ето какво е необходимо да направите:

ПЪРВО: ПРЕМАХВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩА РАСТИТЕЛНОСТ

Изкоренете и премахнете всички следи от съществуваща растителност на терена – ако площта е малко – до 50 кв. м, можете да използвате лопата, но при по-големи площи е добре да го извършите механизирано или да наемете фирма, която да извърши обработка на почвата на необходимата дълбочина.

Второ : ПОДГОТОВКА НА ПОЧВАТА

Плодородните хумусни почви са най-добри за затревяване – средно песъчливи и слабо кисели с дълбочина на почвения слой 15-20 см. За съжаление в повечето случаи се налага подобряване на състава на почвата чрез внасяне на пясък или вар (варуване) -за по-кисели почви. Разбира се тези стъпки е добре да се правят след анализ на почвата, който се извършва от специализирани лаборатории.
Важно е да се премахнат всички видими на повърхността камъни и големи буци, коренища и останали плевели, което лесно се извършва след направената механизирана обработка на почвата. Следва заравняване и валиране – ръчно с градинско гребло или валяк или механизирано.

ТРЕТО: ПОДОБРЯВАНЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ СВОЙСТВА НА ПОЧВАТА

Ако искате наистина добри резултати, е добре добавянето на пясък да е съчетано с добавка на торф и подходящи торове. Слоят торф и пясък трябва да е около 3- 5 см и отново много добре заравнен и валиран. Важно е преди да преминете към засяване теренът да е изключително равен и с фина структура, за да могат семената на тревата да прилепнат към почвата и да покълнат по-бързо. Използвайте минерални торове за подобряване на почвеното плодородие, а не органични (оборска тор , птича тор и др.) Органичните торове трудно се разпръскват и рискувате да задушите тревата и освен това съдържат и множество семена на плевели.

ЧЕТВЪРТО: РАЗПРЪСКВАНЕ НА СЕМЕНАТА

Използвайте тревна смеска, подходяща за Вашите климатични условия и изложението на терена. Разпръскването на семената може да се извърши ръчно или чрез сеялка, при големи площи, но най-важното е равномерното им разпределение, което се постига чрез кръстосан посев – разпръсквате семената в една посока, а после перпендикулярно. Следва вкопаване на семената на дълбочина 1-2 см , внимателно с гребло и валиране с валяк или машинно.

ПЕТО: ПОЛИВАНЕ И ОТНОВО ПОЛИВАНЕ

Веднага след засаждане на тревните семена е необходимо да полеете засятата площ по възможност със система за поливане с разпръсквачи, разположени подходящо за пълно покритие на цялата площ. За първите десет дни поддържайте почвата влажна непрекъснато, с две до три поливки на ден за не повече от 10 мин., но без да прекалявате и наводнявате. След като тревата поникне, поливките се намаляват и съобразят с необходимостта за поддържане на нормалната влажност, в зависимост от времето.

Агро Кари ООД може да извърши за Вас всичко от изброените по-горе стъпки, при това сега с 10 % отстъпка за създаване на тревната площ и изграждане на необходимата система за поливане.

За да се възползвате от отстъпката, моля разпечатайте или съхранете талона за отстъпка в мобилно устройство и го представете в нашите офиси. Отстъпката е валидна и при изпращане на талона на електронната поща на фирмата.

Стара Загора, ул. „Никола Кожухаров“ №19, Магазин за капково напояване
Стара Загора, Бешбунар, изхода за Казанлък
Email: [email protected]
Ел. магазин: http://shop.agrodrip-zahara.com/


image0 (9K)