Тракийски университет и Българската стопанска камара проведоха работна среща

Ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора начело с ректора доц. д-р Добри Ярков и представители на Българската стопанска камара с председателя ѝ Радосвет Радев проведоха работна среща на територията на висшето учебно заведение.

 

Срещата постави основите на бъдещо сътрудничество между двете институции за съвместна работа в областта на образованието, науката и бизнеса и присъединяването на университета към Европейските университетски асоциации.

Бяха обсъдени идеи за т.н. професии на бъдещето, които ще бъдат необходими за развитието на Старозагорски регион в следващите години. Те са свързани с ИТ-технологиите, инженерните, аграрните и медицинските науки и иновациите около тях.

Председателят на БСК Радосвет Радев и неговата делегация имаха възможността да се запознаят с част от възможностите на Тракийски университет – те посетиха ветеринарните клиники и стационари и учебно-експерименталната база по аквакултура.

Гостите разгледаха и уникалния Музей на коня, където бяха очаровани от царското наследство, което пази фондът на университета.


image0 (9K)