Трайчо Трайков: Появи се поредният македонистки тъпанар, този път поругал паметта на българските герои

milenko_kajmakcalan-333След като македонският журналист Миленко Неделковски публикува във Facebook снимки как вандалски руши паметна плоча на загиналите български офицери и войници на Каймакчалан, само ден след откриването ѝ и пред Нова ТВ Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей заяви:
„Това е поредният акт на вандализъм“ и беше категоричен ,че ще съди Неделковски, с коментар в личния си профил в социалната мрежа излезе и политикът Трайчо Трайков, спряган за кандидатпрезидент на реформаторите.

Ето и какво е написал Трайков:

„Появи се поредният македонистки тъпанар, този път поругал паметта на българските герои от Каймакчалан. Сигурно бързо ще възстановим паметната плоча и ще пуснем някоя дипломатическа нота, но истинският проблем е, че продължаваме да берем отровни плодове от безродната, антинационална политика на комунистическата партия. През 1944-1948 стотици хиляди българи от Пиринския край са „македонизирани“ против волята си, хора са били измъчвани и избивани от съветските еничари. Чувал съм бабите и дядовците си, светла им памет, да шепнат за тези времена. И ако Тито и Сталин случайно не се бяха скарали, днес като нищо щяхме да укрепваме българо-македонската граница по билата на Рила и Родопите. Може би някога българите от Македония ще се върнат в лоното на българската нация, но преди това трябва самите ние да оставим в пренебрежимо малцинство феновете на сталинския Коминтерн и съвременните му издънки. А също и да изкореним корумпираната схема за даване на българско гражданство, толкова любима на нашите „патриоти“.
Поклон пред героите.“


image0 (9K)