Традиционният Осмомартенски поход отново събра най-сърцатите момичета на Стара Загора (СНИМКИ)

За втора поредна година в Стара Загора се проведе общоградски Осмомартенски туристически поход по случай Деня на жената, организиран със съдействието на Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“ (ТД).

[ad id=“225664″]

Станал вече традиционен, походът донесе на участниците много усмивки, красива емоция и енергиен заряд – разказа за ЗАРАТА Стефка Божинова от ТД , водач на групата.

На сборния пункт над болница „Тракия“ дойдоха около 30 човека, а Красимира Чахова, заместник-кмет на общината, лично ни поздрави и ние поехме към Аязмото в още зимната Средна гора.

[ad id=“238430″]

По маршрута към кортовете за бадминтон към нас се присъединяваха още дами и на крайната точка на похода бяхме 45, сподели още Божинова. Специален поздрав искам да отправя към момичетата от клуб „Ветерани“ в ТД „Сърнена гора“ – много сърцати туристи през годините! – продължи водачката.

Пътят ни премина покрай Спортните площадки, бившата „Правителствена“ вила, чешмата на генерал Делчев с беседката до нея, езерото Загорка и „френската пътека“, парк „Бедечка“, Стария чинар.

Всички много се забавлявахме, пяхме и подвиквахме в гората.

На крайната точка на похода, до чинара, ни очакваше богата почерпка, осигурена от любезните домакини – група от ТД „Сърнена гора“. Мъжете от дружеството ни бяха подготвили озвучаване и настроението се покачи още. За чудесен финал на похода рецитирахме стихове, пяхме възрожденски песни и танцувахме много, като основно играхме български хорá.

А времето, макар и облачно, беше с нас, изчака ни да се приберем и едва тогава заваля дъжд.

Стефка Божинова допълни, че станалият традиция Осмомартенски поход е първият за тази календарна година и тепърва ще се организират подобни туристически преходи през пролетта, лятото и есента.

Водачът на групата от 8 март благодари на всички участници за приповдигнатото настроение и за чудесно прекараните часове.


image0 (9K)