Традициите не са това, което бяха: Внучката на Елизабет II се сгоди за… сервитьор

Внучката на британската кралица Елизабет Втора принцеса Евгения се сгоди за дългогодишния си приятел и сватбата им ще бъде тази есен, се казва в официално съобщение на Бъкингамския дворец.

„Херцогът и херцогинята на Йорк с радост обявяват годежа на принцеса Евгения и Джак Бруксбънк. Нейно кралско височество и господин Бруксбънк се сгодиха в Никарагуа по-рано този месец. Сватбата ще бъде през есента на 2018 в параклиса „Сейнт Джордж” в Уиндзор.

[ad id=“263680″]

27-годишната принцеса Евгения е по-малката дъщеря на принц Андрю – вторият син на кралицата и бившата му съпруга Сара Фъргюсън.

[ad id=“225664″]

Годеникът Джак Бруксбънк е бивш сервитьор. Като млад той напуска университета, за да се занимава със сервиране в заведения в Лондон. Решение, което се оказва правилно. В момента Джак е управител на престижния нощен клуб „Махики“ в лондонския квартал „Мейфеър“.

С принцесата той се запознава преди 7 години в швейцарския ски курорт Вербе.

Предците на 31-годишния Джак оказва се не са случайни хора от простолюдието. Внимателното проучване на историята на фамилията му, каквото се прави преди всеки годеж с член на кралското семейство, показва, че негов роднина е бил управител на Банката на Англия през XVIII век, както и далечна връзка с краля на Шотландия Джеймс II, живял през XV век.

Принцеса Евгения е родена в Лондон на 23 март 1990 година и е второто дете на принц Андрю и херцогиня Сара и шестото внуче на кралица Елизабет. 

Когато е на 6 годинки, родителите на принцесата се развеждат, но се споразумяват за съвместно попечителство, което разделя времето на малката принцеса между майка ѝ и баща ѝ. Изглежда този период обаче е оставил хубави спомени за Евгения, тъй като през 2008 година в свое интервю тя споделя, че родителите ѝ са „най-готината разведена двойка“, а баба ѝ, кралица Елизабет – „една от най-невероятните жени, раждали се някога“.


image0 (9K)