Трагедия! 30-годишен военен се простреля при учебни стрелби край Сливница и почина

30-годишен военнослужещ се простреля по невнимание при учебни стрелби на полигона край град Сливница и почина на път за болницата.

Инцидентът е станал днес при учебни стрелби, в които участвали военнослужещите от Военно формирование 26 400-Благоевград, съобщава БГНЕС. При зареждането на автомата военнослужещият е произвел неволен изстрел, който го е улучил в областта на корема. Напът за ВМА-София простреляният е починал.

По случая се води следствие от Военна полиция и прокуратура.

Редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 – Благоевград е загиналият военнослужещ.

При сваляне на картечница „Браунинг“ и качването ѝ на камион младият мъж се е прострелял смъртоносно. Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

В момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването. От Министерство на отбраната направиха следната сpравка: Редник Николай Николаев Тошев е роден на 30.06.1986 г. в Благоевград. На служба в Българската армия е от 20 март 2017 г. На 01.06.2017 г. в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна специалност мерач-оператор на ББМ „Гардиан“.


image0 (9K)