Трагедия: Две Дого аржентино почти изядоха жена в Монтанско!

Жена на 38 години от монтанското село Сумер е била нападната и нахапана почти до смърт от две кучета от породата Дого аржентино.

[ad id=“225664″]

Инцидентът е станал вчера, докато младата жена е отивала да вземе 3-годишното си дете, за което се грижи сама, съобщават „Конкурент“ и „Дарик”.

Жителите на Сумер разказват, че 35-годишният Стефан Славков от около 3 години отглежда 3 животни от породата Дого аржентино. Четириногите свободно се разхождат из имота му. Ако портата не е затворена плътно кучетата излизат на улицата.

Точно това се случило и вчера. Две от кучетата излезли през отворената врата на къщата и нападнали Гергана Георгиева. Съседи чули виковете на жената и се притекли на помощ. Тя е транспортирана в монтанската болница с множество тежки наранявания. Огромните животни са разкъсали и натрошили краката, ръцете и гърба й. Жената е оцеляла по чудо.

[ad id=“263680″]

Това не е първият случай на проявена агресия от същите кучета.

„Не знам точно как се случил инцидентът, но с тези кучета имаме проблеми от години”, каза кметът на селото Лидия Митрофанова.

Преди около два месеца кучетата разкъсали домашното кученце на преминаваща по улицата жена.

„Подавала съм сигнали навсякъде. Аз съм го предупреждавала да връзва животните. Полицията няколко пъти също. Цялото село се страхува от тези кучета. Хората почти не преминават покрай къщата на Стефан”, каза Митрофанова.

[ad id=“236993″]

Пострадалата Гергана е майка на тригодишно дете. Жената е сама, но хората в селото са категорични, че няма да я изоставят и ще се грижат за нея. Сега се молят тя да се оправи. Детето й е настанено у роднини.

Полицията работи по случая.


image0 (9K)