Трагедията на семейство Фитрос потресе Гърция

Трагедията на семейство Фитрос шокира Гърция, тъй като от всички оцеля само майката, оставила в пламъците съпруг, дъщеря и син. Нейното писмо до телевизионен журналист потресе хората след разпространението му.

[ad id=“225664″]
Смъртта на съпруга Григорис, на 13-годишната дъщеря Евита и 11-годишния син Андреас бяха потвърдени. Майката се намирала далеч от Мати и се опитала да се добере до семейството си, след като пожарите обхванаха голяма територия, но това се оказало невъзможно.

Писмото:

„Опитвам се да бъда като дъщеря ми, която винаги е била боец ​​и успяваше да докаже това по всякакъв начин. Знам, че Григорис ще направи всичко възможно, за да ги спаси. Неспособността ми да достигна до тях е просто волята на Господ. Чувам в ушите си сладкия, треперещ глас на Андреас: „Страхувам се, мамо, много се притеснявам, че няма да бъда достатъчно силен, но т не трябва да идваш тук, мамо. Не искам да дойдеш, всичко е блокирано, няма да успееш. „Опитах се да ги стигна, четири часа се опитвах да се приближа до тях. В един момент престанах да се опитвам, мислейки, че е по-добре да не се излагам на опасност, за да мога да им помогна, ако е необходимо. Нямам думи. Когато успях да идентифицирам моите деца със сигурност, разбрах, че съм загубила всичко. Прегръщайте децата си всеки ден!“, съветва през болката си опустошената майка.

Разказва рибар за преживения ужас във водите край Рафина: Дори пясъкът гореше

 

Покъртителните лични истории на пожара: Гледах как майка ми изгаря


image0 (9K)