Тотнъм спечели „Ауди къп“ след драма с дузпи в Мюнхен

Тотнъм спечели турнира Ауди къп, след като на финала се наложи над Байерн (Мюнхен) с 6:5 при изпълнението на дузпите и 2:2 в редовното време. Баварците излязоха с доста млади и резервни състезатели и изоставаха с 0:2 след един час игра, но успяха да върнат две попадения в последните 30 минути.

Увереното начало на Тотнъм започна с удар на Лукас Моура с глава, спасен от вратаря Нойер.

Но Шпорите не чакаха много, за да излязат напред в резултата, като в 19-ата минута Ерик Ламела откри резултата с добавка от близо. Основната работа я свърши на крилото Жорж-Кевин Нкуду. Първото полувреме продължи с контрол на играта от страна на отбора от Премиършип, ограничавайки младия отбор на домакините да опитва само с далечни удари.

След направените промени от Нико Ковач както в състава, така и в тактиката, Байерн изглеждаше доста активен в началото на второто полувреме, но Кристиан Ериксен удвои преднината в 59-ата минута след подаване на Хари Кейн.

Но двата гола аванс бяха скорошно скъсени и Ян-Фиете Арп сам нахлу в половината на Тотнъм и технично преодоля Пауло Гасанига.

След гола бяха направени още смени и някои от основните играчи се появиха на терена, както и Свен Улрайх на вратата на баварците.

Девет минути преди края канадското чудо Алфонсо Дейвис изравни след асистенция на Томас Мюлер и се пристъпи към изпълнението на дузпи.

Двата отбора изпълниха по 7 удара, като решаващ се оказа пропускът на Жером Боатенг, чийто удар беше спасен от Гасанига. Така Тотнъм вдигна купата Ауди.

В мача за 3-ото място Реал (Мадрид) отнесе Фенербахче с 5:3, като френският нападател на Белия балет Карим Бензема записа хеттрик.


image0 (9K)