Топ пет разхладителни напитки на плажа

Летните коктейли са едни от най-предпочитаните напитки за разхлада. Те могат да ни тонизират или да ни „разпуснат“, в зависимост от тяхното съдържание. Предлагаме Ви да разберете, кои пет са сред най- предпочитаните.

Номер едно в класацията е свежото  класическо Мохито.  Наричат го още напитка на възбудата. Приготвя се със светъл ром, кафява захар, сок от зелен лимон, листа от мента, студена газирана вода или друга енергезираща напитка. Разбира се и много лед.

Кайпириня. Това е португалска алкохолна напитка. Съдържа „кашаса“, захарна тръстика / или захар/, лед и лайм.

Дайкири. Трите основни съставки на този карибски коктейл са ром, лайм и захар. Това е любимият коктейл дори на героите на Ърнест Хемингуей.

Маргарита. Мексикански коктейл, в чийто основа се съдържа текила.  Добавят се също и сок от лайм и портокалов ликьор.

Джин- тоник. Добрата стара комбинация от джин, тоник, лайм и лед. Индийския хит на плажа, чието съотношение варира според вкуса.

Не можем да пренебрегнем и чаша охладено вино, превърнало се в лятна традиция. При всички случаи,  важно в  тенденциите при коктейлите е, те  да отговарят на модерните вкусове и да не забравяме, че „пием и с очи“ – визуалното възприятие, което оказва огромно въздействие още с поднасянето.


image0 (9K)