Топкриминалист за залавянето на убиеца от Костенец

Топкриминалистът Ботьо Ботев каза в ефира на бТВ по повод продължаващото 11-и ден издирване на заподозрения за две убийства Стоян Зайков от Костенец, че:

„Ако убиецът не е в района? Всичко онова, което се прави за издирването в района е необходимо. Същевременно трябва да се проведе една перфектна организация в оперативен аспект“.

„Това е пътят, по който трябва да се подхожда след такъв период от време, за да се стигне до положителен резултат, а такъв съм убеден, че ще се постигне.  Не всичко трябва да бъде официално. Когато се провеждат действия, така че да се обвържат съответните лица, информация ще се получи. Когато се отправят критики, трябва да се приема тази ситуация, в която са поставени служителите на реда“, добави експертът.

„До залавянето му при една прецизна оценка можеше да се стигне още през втория, третия ден. Смятате ли, че информацията не отива към него. Той може да следи всички действия, които се осъществяват.  Този човек не може да живее сам. В гората не може да се живее, ден, десет, месец. Той трябва да потърси начин да осъществи контакт и да му се помага.  Има тенденция, че човек е силен там, където му е позната обстановката. При тази масирана операция е лудост да стои в този район. Трудно може да се предположи, че ще вземе заложници. При тази ситуация изключвам тази възможност. Явно се касае до инцидента ситуация при първия случай“, заключи Ботев.


image0 (9K)