Томислав Дончев: Сделката с Дипломатическия клуб е скандална

Вицепремиерът Томислав Дончев определи като „скандална” продажбата на Дипломатическия клуб „Бояна”, при която неизвестни старозагорски младежи спечелиха търг за държавния имот с оферта от 8,5 млн. лв.

Вицепремиерът отговори на въпрос на Мартин Димитров и Петър Славов (Реформаторски блок) относно нарушения при приватизацията на Дипломатическия клуб.

В началото на септември ценният имот в столичния кв. „Бояна“ бе разигран на търг и спечелен от старозагорската фирма „Ексклузив уеб дизайн“ ООД, собственост на Ванеса Тодорова и братята Йордан Йорданов и Димитър Йорданов.

„Има основание сделката с Дипломатическия клуб „Бояна” да се нарече скандална и това е свързано с купувача. За тази цел НАП образува проверка – първо на цялата процедура за приватизация на Дипломатическия клуб „Бояна”, част от АДИС, както и на въпросните лица, дружеството и произхода на средствата. Това е най-важният въпрос и когато приключи проверката, ще имаме основание с вас да твърдим дали сделката е толкова скандална, колкото изглежда”, каза Томислав Дончев.

Иначе самата процедура, според Дончев, изглеждала чиста, а логиката на Агенцията за приватизация била по-скоро адекватна. Приватизацията на клуба в „Бояна” била целесъобразна, защото имотът по никакъв начин не бил свързан с изконната дейност на АДИС – да обслужва дипломатическия корпус.

 


image0 (9K)